Çocuklar daha erken yaşlarda bilimle buluşmalı, gezegenin sorunlarının farkında olmalı, sorunların çözümleri üzerine düşünebilmeli, sorgulamalı, yenilikçi fikirler sunmalı, takım halinde çalışmalı...
Eğitim Reformu Girişimi'nin Uzun Hikaye başlıklı yazısında "Türkiye hane halkı eğitim araştırması sonuçlarına göre yoksul ve zengin kesimin eğitim harcamaları arasındaki farkın 23 kat olduğu" verisinden yola çıkılıyor. Yoksul aileler eğitim harcamalarına maalesef kaynak ayıramıyorlar. Çocuklarını gönderebildikleri okulların sınıf mevcudu çoğunlukla 30'un altına inmiyor, yeni nesil eğitim materyalleri ya da donanımlı sınıflar maalesef bulunmuyor. Müfredat dışı sosyal etkinliklerin tamamı neredeyse ek ücretli. Tüm bunlar da farklı gelir seviyesindeki ailelerin çocukları arasında dev bir uçurum oluşmasına sebep oluyor.
Ben de maratonda bu sene devlet okullarındaki çocukların dünyadaki akranları ile aynı deneyimleri yaşayabilecekleri, takım halinde çalışabilecekleri, proje üretebilecekleri ve robotik ve kodlama deneyimi de kazanacakları bilim projesine dahil olması için koşacağım.
Hedefim 4 farklı şehirden en az 6 kişilik bir Minik Bilim Kahramanları takımını bu projeye dahil edebilmek. Üstelik bu sene çocukların "Yeni Şehrin Mühendisleri" olarak çevremizdeki binaların herkes için daha erişilebilir, daha sağlam ve daha çevre dostu nasıl olabileceği üzerine düşünecekler.
Bunun için de 25.000 TL'ye ihtiyacım var. 3 Kasım'da 15 km'yi fırsat eşitliği için koşacağım, ara ara da yürüyebilirim :)
Sevgiler,