maratHOME’un 6 Ekim’de Köln Maratonu ile başladığı yolculuk, 12 Ocak’ta Dubai’de devam etti. Sırada Meksika’daki Copper Canyon bölgesi var. maratHOME’u sadece bir “koşu” değil elbette. maratHOME ile ;
i. Yaşadığımız iklim ve çevre felaketlerine karşı farkındalığımızı artırmaya çalıştık, çevreye verdiğimiz zarar konusunda başta kendimiz dahil ulaşabildiklerimizi kabul edilebilir ve sürdürülebilir sınırlara çekmek istedik. Sürçü lisan ettiysek, affınıza sığınırız.
ii. KIZÇEV’le deprem bölgesinde yaşayan ve büyük kentlerde üniversite hayatına başlayan kız öğrencilere eğitim bursu sağlamak istiyoruz. Köln ve Dubai etaplarında verdiğiniz destekleriniz sayesinde 7 kız öğrenci birer yıllık eğitim bursu kazandılar. Desteklerinizle onlara eklenecek yeni arkadaşları büyük bir umutla bekliyoruz.
iii. maratHOME’un yeni rotası Meksika’nın Chihuahua Bölgesindeki Urique kasabası’nın da içinde bulunduğu Copper Canyon. Yarışlar Cabollo Blanco adına düzenleniyor. İlk kez 2003 yılında Cabollo Blanco (gerçek adı Micah True) tarafından düzenlenen bir çeşit koşu şenliği. Cabollo Blanco bölgeninin yerlileri olan Tarahumara’ları (Raramuri’leri) onurlandırmak, bu halkın koşu kültürünü sürdürebilmek amacıyla bu yarışları başlatır. Sadece bir koşu değil, birlikteliği, doğayı, insanı, yaşamı kutlayan bir şenlik olarak kabul edilir. Biz adımlarımıza Tarahumara’larla onların doğalarında devam edeceğiz, siz de lütfen üniversiteli genç kızlarımız için, aydınlık zihinler için desteklerinizi esirgemeden devam edin.