Merhaba, Global Impact Middle School Impact Lab Programı Bilime Kucak grubu olarak bilimi deprem bölgesindeki akranlarımıza ulaştırmayı hedefliyoruz!
YGA’nın yürüttüğü ve bugüne kadar bir çok çocuğa bilimi ulaştıran bir proje olan Bilim Seferberliği ile Twin setlerini ulaştırmak ve o bölgelere bilimi tekrar getirmek istiyoruz.
Bu özel kampanya, köy okullarındaki öğrencilere gönderilen sıra dışı bir armağan aracılığıyla bilimin kapılarını aralamayı amaçlıyor. Hediyeler yerine, sizin bağışlarınızla köy okullarındaki öğrencilere en güncel bilim setlerini ulaştırmak istiyoruz. Temel ihtiyaçların ötesine geçerek, bu kampanya köy okullarındaki akranlarımız ve kardeşlerimize bilimle dolu bir gelecek sunmayı hedefliyor. Kampanya sayfamızı ziyaret ederek, siz de bu anlamlı seferberliğe katkıda bulunabilir ve bir öğrencinin bilimle tanışmasına katkı sağlayabilirsiniz. Katılımınız için şimdiden teşekkür ederiz!
Bu kampanya Ela Tosun, Zeynep Su Sarımsakçı, Aras Alper Şahin, Ali Mert Emil ve Arda Erdal ‘ın emekleri ile hayata geçmiştir!
Bilim Seferberliği nedir?
Bilim Seferberliği, çocuklara bilimi sevdirmek için YGA’ nın başlattığı sosyal sorumluluk projesidir. Millî Eğitim Bakanlığı’nın onayıyla hayata geçen projede; Türkiye’nin her köşesindeki ihtiyaç sahibi köy okullarına en son teknolojiyi anlatan Bilim Setleri gönderiliyor.
Bilim Setleri, kolayca birleştirilebilen elektronik bloklar ile karmaşık görünen teknolojik cihazların çalışma mantığını kolayca öğretecek şekilde özellikle tasarlanmıştır. Çocuklar en son teknolojiye sahip otonom araba ve robot gibi teknolojileri, modüller ve sensörler ile kendi yaratıcılıklarını kullanarak üretip, sistemlerin nasıl çalıştığını kolayca anlayabiliyorlar. Çocukların doğasında olan merak duygusunu törpülemek yerine artırmayı, çocuklara bilimi kolay ve eğlenceli yolla öğrenmeyi sağlıyor. Küçük yaşta inovasyon odaklı düşünme kabiliyetleri gelişiyor, inovasyon ürettikçe de özgüvenleri yeşeriyor. Belki bu çocukların hepsi bilim insanı olmayacak, ama hepsi özgüvenli bireyler olarak yetişecek.